donderdag 30 juni 2011

Wat ik nog wou zeggen ...

Sherly is over naar groep 4! Dat ging niet helemaal vanzelf. In februari zei haar juf dat zij zich zorgen maakte over Sherly's rekenvaardigheid, en dan vooral als het ging om de CITO-toetsen. Die scoorde ze ver onder het gemiddelde. De 'gewone' toetsen deed ze ook niet geweldig, maar niet zo slecht als de CITO's. Wij hebben thuis met haar geoefend en hadden het idee dat ze het eigenlijk wel heel aardig oppikte, maar de toetsresultaten bleven uiterst mager. Bovendien was ze met lezen ook niet helemaal op niveau, en dan wordt het allemaal wel erg zorgelijk. Dus gingen we er rekening mee houden dat ze misschien het jaar moest overdoen. Afscheid moest nemen van haar vriendinnetjes en weer van voor af beginnen. Die gedachte drukte op ons: Sherly heeft al iets te vaak afscheid moeten nemen, vonden we.

In diezelfde tijd kregen we steeds sterker de indruk dat Sherly het allemaal wel héél erg goed wil doen. En dat haar slechte resultaten wel eens te wijten zouden kunnen zijn aan faalangst, misschien ook in combinatie met gewoon moeite met de stof en nog een kleine taalachterstand. We hebben twee intensieve gesprekken gehad hierover met haar juf en de interne schoolbegeleider, goede gesprekken, waarin goed naar onze kijk op de zaak werd geluisterd.

Sherly's laatste rapport liet vooruitgang zien. Nog steeds wat aarzelend allemaal, maar haar lezen was nu op niveau en het rekenen gaat de goede kant op. En Sherly is erg nieuwsgierig en leergierig. Ze gaat daarom over. We zijn erg blij en opgelucht hierover. En nu zien wat het volgende schooljaar gaat brengen. Maar eerst: vakantie!
Posted by Picasa

1 opmerking:

Jacqueline zei

Wat wordt Sherly alweer groot. Leuk om te lezen dat het reizen met Djoser Junior ook goed is bevallen. Wie weet gaan wij dat ook nog een keertje doend, maar denkt dat Nifèmi nu nog iets te jong daarvoor is.

Jacqueline