vrijdag 1 januari 2010

Januari...

Het zit erop. De feestelijkheden zijn voorbij. En wat een feest is het geweest! Daags voor kerstmis is Sherly voor het eerst sinds ze bij ons is gaan logeren! Ze is twee dagen en een nacht bij haar oom (de broer van Barbara) en tante en haar nichtje S. en neefje O. geweest in de buurt van Utrecht. Sherly is erg dol op haar nichtje van bijna 17 en het plan om te gaan logeren was dan ook reeds lang geleden gemaakt. Op 23 december was het dan zover. Barbara en ik brachten Sherly weg en waren dus ineens voor het eerst sinds anderhalf jaar weer met zijn tweeën. We zijn Utrecht in gegaan en hebben 's avonds lekker gegeten bij Pomo, een Surinaams restaurant aan de Wittevrouwenstraat. Zeer aan te bevelen! Intussen vroegen wij ons natuurlijk stiekum wel af of het allemaal goed zou gaan met dat logeren. Maar we werden niet gebeld.

Op kerstavond hadden we een feestelijk diner bij Barbara's broer en daar zagen we dus ook Sherly weer. Ze had het ontzettend leuk gehad en was tegelijk ook blij ons weer te zien. Ze vond dat de andere gasten eigenlijk nog geen drankje mochten nemen voordat wij er ook waren, maar was realistisch genoeg om zich erbij neer te leggen dat die toch alvast wat dronken.

Kerstmis vierden we bij mijn broer in Dalfsen (Overijssel), waar we ook overnachtten. Sherly had hier ook hier veel plezier met neefje en nichtjes. De zondag na Kerstmis zijn we naar een grote binnenspeeltuin geweest in Zoetermeer. Daar waren ook andere kinderen uit Haiti, allemaal uit God's Littlest Angels, het tehuis waar ook Sherly vandaan komt. Claude en Claudel waren er ook bij en ook Berline. Sherly had nauwelijks de tijd om een glaasje limonade te drinken want "ze moest snel weer spelen".

Van oudejaarsavond heeft Sherly niet veel meegekregen. Wel is ze om middernacht even wakker geweest door de knallen, zegt ze, maar ze is gauw weer gaan slapen. Vanmorgen aan het ontbijt keek ze net zo uitgeslapen als wij. Het nieuwe jaar is begonnen...

Posted by Picasa

Geen opmerkingen: