dinsdag 30 september 2008

Weerbaarheid

Wij hebben een tijdje gedacht dat Sherly wat timide was en zich nogal snel opzij liet zetten. Dat klopt wel een beetje. In de speeltuin zien wij dat zij het zonder protesteren toelaat als andere kinderen ‘voordringen’ op de glijbaan. Ze doet een stapje opzij en kijkt wat afstandelijk naar dat bijdehante gedoe van die Nederlandse kindertjes. Wel vonden we dat alles wat moeilijk te rijmen met de verdedigende vechthouding die Sherly soms aanneemt. Voor de grap, dat wel, maar toch. Ongetwijfeld heeft ze dit in het tehuis geleerd, tegelijk met veel andere sociale vaardigheden.

Dat ze daar heeft geleerd om van zich af kan bijten als dat nodig is, bleek uit een verhaal dat haar juf enige tijd geleden lachend aan ons vertelde. Een jongetje had het gewaagd om met zijn handjes aan haar vlechtjes te komen. Sherly had hem luid en duidelijk laten blijken dat ze daar niet van gediend was!

Voorlopig zit het wel goed met de weerbaarheid van deze kleine dame.
Posted by Picasa

1 opmerking:

Anoniem zei

Weet je zeker dat het niet Bertho was die voordrong? Want niet alleen Nederlandse kindjes doen dat! Wel fijn dat ze zich de kaas niet van het brood laat eten!

Marianne (Bertho)