maandag 28 juli 2008

Nog meer vrienden uit Haiti!

Afgelopen vrijdag zijn we op bezoek geweest bij Kees en Lisette, met wie wij in Haiti zijn geweest. En zo zagen we ook Claude en Claudel weer terug. Claude en Claudel, die Sherly nog kende uit het tehuis in Haiti. Over wie Sherly het vaak heeft; en ze reageert altijd enthousiast als wij hun naam noemen. Claude en Claudel, die het vaak over Sherly hebben; en ze reageren altijd enthousiast als hun ouders de naam van Sherly noemen. Ze gaan trouwen, Sherly en Claude en Claudel, later, dat staat vast. Over heel veel nachtjes slapen. En na een wetswijziging natuurlijk, die het mogelijk maakt om met een tweeling te trouwen, zodat je niet hoeft te kiezen.


Dit is Claude.


En dit is Claudel.


En omdat ik het niet kan laten: dit is Sherly.

Ze hebben zich alledrie op deze dag verheugd, mogelijk pas de avond vóór de bewuste dag, of de morgen van die dag, want kinderen van 4 denken misschien niet zo ver vooruit. Sherly herhaalde wel steeds waar we heengingen, achterin de auto. Claudél! En mama Claudel en papa Claudel. Ze noemde tot vrijdag de tweeling voor het gemak maar Claudel, dat deden ze zelf immers ook. Kees en Lisette zijn ze nu aan het bijbrengen dat de ene Claude heet en de andere Claudel. En Sherly weet dat nu ook.

Bij het weerzien waren ze even verlegen, héél even maar. Daarna is het één groot feest geweest. Het was prachtig weer. De hele dag hebben ze pret gehad in de tuin, waar ze rondreden op traptractortjes, speelden in de zandbak, speelden met autootjes of gewoon maar wat aanrommelden. Soms ieder voor zich, vaak samen.



’s Middags maakten we een wandeling, waarbij de kinderen in een bolderkar zaten die door Kees getrokken werd. Ze zaten lekker met zijn drieën te keten in de kar, als op een schoolreisje in de bus. Ze zongen terwijl ze hun neus dichtknepen, na na na na. En ze wezen elkaar op alles wat ze zagen: auto, motor, koeien, ietsiepietsie auto (een Ford Ka), tractor!



En aan het eind van de dag aten we frietjes en frikadellen in de tuin en de kinderen kregen ook nog appelmoes. Sherly houdt niet zo van frikadellen, de jongens des te meer. Maar dat lossen ze later onderling wel op, denk ik zo, want ze houden van elkaar, alledrie, Sherly, Claude en Claudel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Barbara, Dick en Sherly,

ook wij hebben enorm genoten van jullie gezelschap. De jongens hebben het nogsteeds over Sherly.
Sherly ook in de bolderkar, Sherly ook koetjes kijken, Sherly laat in het toilet het handdoekje hangen aan het haakje, dus willen Claude en Claudel dit ook. Sherly frietjes eten enz, enz. Wij hopen jullie over niet al te lange tijd weer te zien.

Kusjes Kees, Lisette, Claude en Claudel