vrijdag 18 juli 2008

't Is een vreemdeling zeker

Omdat Haiti het Haags adoptieverdrag niet heeft ondertekend, moet de adoptie ook nog naar Nederlands recht worden uitgesproken. Daartoe dienen wij binnenkort een verzoekschrift in bij de rechtbank. Zodra de adoptie hier uitgesproken is, is Sherly echt onze dochter en daarmee is zij ook automatisch Nederlandse. Tot die tijd is zij een vreemdeling in de zin van de Vreemdelingenwet 2000 en zij is dan ook ons land binnengekomen met een Machtiging Voorlopig Verblijf, geldig tot december van dit jaar. In haar paspoort staat dat zij zich binnen 8 dagen moet melden bij de vreemdelingenpolitie te Leiden. Dat is wel niet meer zo, maar het staat er toch maar in!



Wat we wel moesten doen, was een afspraak maken bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst, om haar Machtiging Voorlopig Verblijf te laten omzetten in een Verblijfsvergunning. Op 23 juni zijn we daarvoor bij de IND geweest en vandaag al konden we haar pasje ophalen.



Bijkomend voordeel van de hele procedure is, dat Sherly nu ook van de Gemeente Leiden een heus Burgerservicenummer heeft gekregen en ook echt is ingeschreven in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA), op een échte Persoonslijst. En door dat Burgerservicenummer was de Zorgverzekeraar eindelijk in staat om haar bij te schrijven op de polis en ze kreeg vandaag dan ook een echt Zorgverzekeringspasje met haar naam én Burgerservicenummer daarop! Sherly begint steeds meer te bestaan in Nederland!

Geen opmerkingen: