vrijdag 4 juli 2008

Sherly’s favoriete uitstapje

Sherly is dol op winkels, tot grote vreugde van Barbara. Kledingwinkels, de HEMA, de Blokker: ze vindt het allemaal interessant en leuk. Maar de absolute topper is voorlopig de AH XL op het Bevrijdingsplein.

Bij die Albert Heijn werken ze met een zelfscansysteem: je krijgt een handscanner die de barcode op de producten leest. Piep! En dan staat het product in het systeem, met prijs en al, en ook de totaalprijs van de boodschappen tot dan toe wordt aangegeven. Aan het eind ga je langs bij een – even ademhalen, niet schrikken – betaalpaal, waar je het totaalbedrag pint. Soms meldt de betaalpaal dat je even moet wachten op een medewerker die je komt ‘assisteren’, waarmee ze bedoelen dat ze komt controleren of je wel alles hebt gescand.


Sherly vindt het boodschappen doen fantastisch. Ze zit in het winkelwagentje en laat zich prinsheerlijk rondrijden en is opgetogen bij alles wat wij aan de boodschappenwagen toevoegen. “Pour Sherly!” roept ze dan. En na de piep: “PIEP”, waarna ze gedecideerd achter zich in het wagentje wijst en zegt: “Mettez la” – leg daar maar neer. Na enige weken is haar commentaar aanzienlijk uitgebreid: “Brood! Pour Sherly! PIEP!”, of “Bier! Pour papa! PIEP”, of “Jam! Pour Sherly en pour papa en pour mama! PIEP”.

En sinds gisteren bedient ze zelf het scanapparaat, waarbij papa of mama de barcode van het aan te schaffen product zo goed en zo kwaad als dat gaat in de laserstraal zien te manouvreren. Gelukkig is nog niemand ons komen assisteren.

1 opmerking:

Anoniem zei

Geweldig leuk om te lezen! (Ook nog gefeliciteerd allemaal. Dick, we hebben elkaar ontmoet bij Tremani.) 'Vroeger' had ik een grote hekel aan boodschappen doen, maar met Bette is het een feest. Zo gaat ze luid juichen wanneer we het schap met pindakaas (haar favoriete eten) voorbij lopen. Hoera!!!